logo_images_0_15676695611038970815
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Article Image 0

Banden

De profieldiepte van de banden is van groot belang voor de veiligheid en geeft de staat van de band aan. Een versleten band verhoogt de kans op een lekke band en vermindert de grip. Verder geldt er een wettelijk limiet op de profieldiepte. Komt u hieronder dan riskeert u een boete.

Het zal voor u niet nieuw zijn dat de diverse seizoenen invloed hebben op rijgedrag en wegligging. Er zijn daarom diverse autobanden waaruit u kunt kiezen; zomerband, winterband of een all season band.

Een zomerband heeft een kortere remweg en een betere grip bij hogere temperaturen. Aangezien zomerbanden tegen deze temperaturen beschermd zijn, zullen zij niet zo snel slijten. Een zomerband heeft ook een lager brandstofverbruik.

Winterbanden houden grip op de weg bij slechte weersomstandigheden. Door hun speciale samenstelling zorgen zij bij koud, nat en glad weer voor een optimale veiligheid.

De naam zegt het al all season banden hebben zowel bij hoge als lage temperaturen voldoende grip. Bandenwisseling is daarom niet nodig. Echter zijn deze banden duurder in de aanschaf.

Wanneer u uw banden laat wisselen, controleren wij deze grondig op profieldiepte, beschadigingen en het slijtagepatroon van het loopvlak. Uiteraard kunnen wij ook de opslag van uw zomer/winterbanden regelen.
 
 

Velgen

Velgen hebben grote invloed op de uitstraling van uw auto. Wij kunnen op aanvraag zowel lichtmetalen, als stalen velgen aan u leveren en geven u graag advies welke velgen het beste bij u en uw auto passen.

Klik hier voor het bestellen van velgen.

Werkplaatsafspraak plannen?

Bekijk ook deze werkplaats services

whatsappbtn
Morgen Internet - Light website